Få hjälp med längdsvarvning från ett företag med erfarenhet

Har ni behov av längdsvarvning? Då kan det vara värt att anlita ett företag som utför längdsvarvning. Ett sådant företag är Åvalls. Längdsvarvning är en metod som är bra för:

  • Svarvning av mindre detaljer
  • Svarvning av medelstora och stora serier
  • Svarvning av långa detaljer
  • Svarvning av korta detaljer

Åvalls har en hög kompetens inom denna typ av svarvning samt även en lång erfarenhet av olika sorters svarvning. Hos dem finns det en bra maskinpark, med rätt sorts utrustning, för att kunna svarva på rätt sätt.

Vanlig svarvning vs längdsvarvning

Om man ser till vad som skiljer vanlig svarvning mot längdsvarvningen så är det som så att när man längdsvarvar så rör sig den spännhylsa som håller fast arbetsstycket axiellt. Den rör sig i längdriktningen på själva arbetsstycket som svarvas. Metoden är bra för att kunna svarva mindre detaljer samt att det går att svarva medelstora till stora serier. Dessutom går det bra att svara långa detaljer. Det går även svarva korta detaljer, med bearbetning av drivna verktyg både horisontellt och vertikalt.

Fler bra tjänster inom svarvning

Hos Åvalls kan ni även få hjälp med annat. Bland annat erbjuder de CNC svarvning. Det är en typ av svarvning som passar för enklare detaljer och mer komplexa geometrier. Företaget har även en bred kompentens inom fleroperationsbearbetning av de flesta material.

Åvalls håller till i Bankeryd, Jönköping men de började en gång i tiden för cirka 80 år sedan i den lilla småländska orten Åvall. Hos dem hittar ni en mängd bra tjänster som ni kan ha nytta av. Besök gärna deras hemsida för att läsa mer om dem och deras tjänster.